راهکار افزایش سرعت در Windows
در این مقاله میخواهیم دلایل کند بودن کارکرد سیستم عامل را بررسی کنیم.
یکی از دلایل کندی سرعت میتواند high memory usage یا high cpu usage باشد که در آن cpu usage، memory usage یا disk usage بالا میرود، پس اگر هنگام کار با سیستم متوجه شویم که سیستم کند است، میتوانیم با زدن دکمه های alt+ctrl+ delete یا انتخاب گزینه ی task manager میزان cpu usage و memory usage را ببینیم. اگر نیاز به جزئیات بیشتر داشته باشیم میتوانیم گزینه performance را انتخاب کنیم. در اینجا میتوانیم جزئیات بیشتری را مشاهده کنیم.
در قسمت resource monitor هر کدام از قسمت هایی مثل cpu، memory، disk و network را به تفکیک نشان میدهد.
با کلیک کردن روی فیلدهای بالا میتوانیم آنها را مرتب کنیم، به گونه ای که مثلا نشان دهد چه اپلیکیشنی cpu usage زیادی درگیر کرده است.
وقتی روی cpu کلیک کنیم به ترتیب در سمت چپ نشان میدهد بیش ترین عدد مربوط به کدام برنامه یا سرویس است. با کلیک روی آن برنامه یا سرویس و انتخاب گزینه ی open file location میتوانیم مسیر آن برنامه یا سرویس را مشاهده کنیم.
پس یکی از دلایل کندی سیستم عامل بالا رفتن یکی از موارد cpu usage، memory usage یا disk usage است که اصطلاحا به آن overload شدن میگویند.
پس با پیدا کردن برنامه یا سرویسی که سرعت را کند کرده میتوانیم به علت کندی پی ببریم.
یک راهکار دیگر برای بالا بردن سرعت کار در سیستم عامل استفاده از دستور msconfig است. با زدن این دستور در windows 10 صفحه ای به نام system configuration باز میشود، میتوانیم در تب services برویم و گزینه ی hide all Microsoft services را انتخاب کنیم، سرویس های مربوط به ویندوز دیگر نمایش داده نمیشود ولی سرویس های غیر ویندوزی را میبینیم. بسیاری از این سیستم ها الزامی ندارند که با هر بار روشن کردن سیستم اتوماتیک اجرا شوند. میتوانیم تیک آنها را برداریم در نتیجه type سرویس از حالت اتوماتیک خارج میشود و با روشن شدن سیستم دیگر اتوماتیک اجرا نمیشود و حجم کمتری از memory و cpu اشغال میشود. همچنین میتوانیم به قسمت startup برویم و گزینه هایی که به صورت اتوماتیک اجرا میشوند و به آنها نیازی نداریم و همچنین وضعیت آنها را ببینیم.
می توانیم برنامه هایی مانند TeamViewer یا AnyDesk که الزامی برای همیشه اجرا شدن ندارند را Disable کنیم تا به صورت اتوماتیک اجرا نشوند. اما برنامه های مانند آنتی باید Enable باشند تا با هر بار روشن شدن سیستم فعال شوند و به اصطلاح Auto Protect باشند.
یکی دیگر از مواردی که در بالا رفتن سرعت تاثیر دارد برداشتن فایل های اضافی از قسمت Schedule Task است. در این قسمت هم فایل هایی وجود دارند که الزامی بابت اجرا در زمان های معین ندارند و میتوانیم آنها را حذف کنیم.
در ادامه میتوانیم فایل های اضافی Temporary در پوشه windows قسمت Temp را پاک میکنیم. همچنین با زدن دستور %tmp% میتوانیم Temporary داخل پروفایل کاربر را ببینیم و در صورت نیاز آنها را پاک کنیم.
می توانیم Cache های مرورگر IE و یا مرورگر های دیگر را در Control Panel در قسمت Internet Option با زدن delete پاک کنیم.
کم شدن free space میتواند باعث کند شدن سیستم شود.
معمولا دستگاه برای خیلی از کار ها از memory استفاده میکند ولی درصدی از هارد را هم برای memory در نظر میگیرد که اصطلاحا به آن Virtual Memory میگویند و فایل استفاده شده به نام Page File شناخته میشود.
اگر در windows 10 از This PC، propertiesبگیریم:
Thic PC>>Properties>>Advance>>Performance>>Setting>>Virtual Memory
که اگر این گزینه غیر فعال شود میتواند تاثیر جدی روی سرعت داشته باشد پس بهتر است که این قسمت فعال شود.
همچنین در قسمت
System Properties>>Advance>>Setting>>Visual Effect
گزینه هایی وجود دارد، برای مثال اگر گزینه ی Adjust For Best Performance را انتخاب کنیم مشاهده میکنیم که همه ی گزینه های زیر آن غیر فعال میشوند مثل Animate Control and Elements Inside Windows و ... در نتیجه برخی از effect ها که باعث کاهش performance میشود غیر فعال شده و این هم میتواند باعث افزایش سرعت کاربر شود.
با سپاس
حمید خسروی سامانی
کارشناس شبکه
انتشار این متن با ذکر آدرس سایتnet123.ir بلامانع است.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |